Ishockey

Hammarby hockey i nytt jobbprojekt

Hammarby IF Ishockey har inlett ett samarbete med DirektArbete AB i ett integrationsprojekt där man nu söker pensionärer som ska fungera som jobbcoacher. Här kan du läsa om projektet.

”Vi söker några pensionärer som vill arbeta som coacher för våra Direktare. Coachen är central i vår unika och konkreta metod för integration. Våra första jobb kommer vi utföra i Enskede.

Hammarby/Direktjobb verkar i skärningspunkten mellan idrott, jobb och integration på marknaden för korta och enkla Rut- och Rot jobb.  

I början på maj startar marknadsföringen av Hammarby Direktjobb i södra Stockholm, ett samarbete mellan Hammarby Ishockey och DirektArbete AB. Vi kommer hjälpa villaägare med korta enkla Rot- och Rut jobb. Till de kommer Direktjobb timanställa nysvenska byggnadsarbetare och hantverkare som vi kallar Direktjobbare. Det gemensamma för dem är att de inte kommer in på den traditionella arbetsmarknaden för att det bl.a. inte behärskar svenska, inte förstår svensk arbetskultur och inte har någon validering. Till att börja med rekryterar vi arbetssökande ukrainare via Stadsmissionens projekt för att få in ukrainare på arbetsmarknaden.

I första hand gör coachen det för att stödja Hammarby Ishockey (som får en del av överskottet), bidrar till integrationen och inte minst får bra får betalt. Coachen ska möta Direktaren hos kunden och skapa trygghet och vägledning för både beställaren och Direktaren.

När jobben är klara kommer beställaren att få utvärdera Direktaren och efter någon månad med jobb hos oss kommer hens liv kunna förändras med att 20-30 svenskar intygar om hens kompetens, få träna på svenska och med coachens stöd börja förstå bättre det svenska samhället och arbetskulturen.

Vi beräknar att det varje coachjobb kommer ta ca två timmar och vi kommer behöva hjälp några gånger i veckan per coach.

Hammarby Direktjobb är en del av Hammarby Ishockeys Hälsoresa.

Du som är intresserad, ta kontakt så berättar Erik mer om vår unika metod som kommer göra både Hammarby Ishockey och samhället bättre.”

Erik Tivelius

Initiativtagare och VD för Hammarby Direktjobb

Erik Tivelius
erik.t@direktjobb.se
+46705448409
www.direktjobb.se

Viktiga datum