Hammarbyiten

Hammarby hockey – en fågel Fenix som spurtat sig till slutspelschans

Av Magnus Hagström 0703-55 41 77
Viktor Burman sätter 2-1 mot Göta Traneberg. Foto: CARINA ROBERTSSON.

Hammarbys herrhockey har mer eller mindre rest sig från de döda och har nu slagläge för fortsatt spel. Inledningsvis såg det väldigt mörkt ut med förluster i de åtta första matcherna men framför allt efter jul så har Bajen varit riktigt formstarkt och i nuläget har man radat upp sex raka vinster. I veckan passerade man Göta Traneberg och är nu på elfte plats i 16-lagstabellen vilket betyder fortsatt spel efter avslutad serie. En omgång återstår. 
I veckans upplaga av Hammarbyiten även bandy, basket, bordtennis, boxning, fotboll, futsal friidrott, handboll och innebandy. Allroundföreningen Hammarby!

ALLMÄNT:
Smörgåsbordet!
Späckat program i helgen på hemmaplan (inom Stockholm) för den som gillar Hammarbyidrott. Vraka och välj!
Fredag 16 februari:
13.00 Kanalplan: Hammarby-Linköpings FC (fotboll träningsmatch damer)
Lördag 17 februari gäller dessa klockslag:
12.00 Hammarby Boxning i Skarpnäck (Skarpnäcks Gårdsväg 8E): Bajen Open House (boxningsgala)
12.15 Fleminghallen: Huddinge IBS-Hammarby (innebandy Div 2 Stockholm herrar)
14.00 Skärholmshallen: Hammarby-Ankaret FK (regionala Futsalligan damer)
14.00 Sjöstadshallen: Hammarby-Älvsjö AIK (innebandy div 1 damer)
14.00 Brännkyrkahallen: Hammarby-SK Nova (bowling div 2 Östra Svealand herrar)
15.15 Tele2 Arena: Hammarby-Västerås SK (Svenska cupen fotboll herrar)
17.00 Skärholmshallen: Hammarby-Skoftebyns IF (Svenska Futsalligan herrar)
18.00 Eriksdalshallen: Hammarby-Aranäs HK (Handbollsligan)
Söndag 11 februari gäller dessa klockslag:
10.30 Brännkyrkahallen Hammarby-B-K Eva (bowling damer Elitserien)
14.00 Kanalplan: Stureby FF-Hammarby (Victoria Cup, fotboll damer – obs! räkna inte med att se A-laget i denna match)
15.00 Farstahallen: Hammarby-KFUM Blackeberg (Basketettan Herr)
16.00 Kärrtorps IP: Hammarby-Nacka HK (Hockeytvåan Östra)
17.30 Zinkensdamms Ishall: Hammarby-SHK (ishockey Damettan)

Dessutom under helgen:
Bordtennis
 i helgen: Hammarby Open i Brännkyrkahallen. 9-17 under lördagen, 9-13 under söndagen.
Friidrott: Ungdomens inomhus-DM i Sätra Friidrottshall. Tävlingsklasser i åldrarna 12-17. Lördagens tävlingar 10-16.50, söndagens 9.30-16.35.

1901 i historiepodden
Hammarby IF:s historiepodd är nu framme vid 1901. Denna gång special om Hammarbylitteratur. Programledare Benjamin Thorén snackar med sidekick Magnus Hagström om den ymniga floran av bokutgivning som berör eller behandlar Hammarbyfenomen. Just vid detta tillfälle är det främst spelarbiografier som avhandlas, men fortsättning på temat lär följa. Poddavsnitten finns länkade från Hammarby IF:s hemsida www.hammarby-if.se.

Sluträknat?
Vi redogjorde tidigare för antalet medlemmar totalt i Hammarbys alla medlemsföreningar. Sen dess har det droppat in sena siffror gällande någon förening som fick in medlemmar i december. Den korrekta siffran för året 2023 ska nu vara fastställt och antalet blev 26 837.
Inget slutspel
Hammarby hade chansen att ta en slutspelsplats genom att i Elitseriens sista omgång vinna eller spela oavgjort hemma mot Broberg. Inledningsvis såg det också lovande ut inför över 2 000 åskådare på Zinken, Bajen ledde med 1-0 i halvtid. Tyvärr var Broberg sedan starkare i andra och gick snabbt upp i ledning. 2-5 till slut vilket gör att säsongen är över för Hammarbys del. Bajen slutar på elfte plats vilket alltså betyder missat slutspel men också att man undviker direktnedflyttning eller kval. 
Totalt hade Hammarby denna säsong 9 segrar, 1 oavgjord och 16 förluster på de 26 matcherna. I publikligan kom Hammarby på tredje plats med snittet 1 955 åskådare. 
9 feb Hammarby-Broberg Söderhamn 2-5 (1-0). Publik: 2 113 (Zinkensdamm). Målskyttar Hammarby: David Jansson, Melker Broberg.

Damlaget kvalklart efter seger mot Skirö
Seger mot Skirö AIK under söndagen skulle göra Hammarbys damer klara för kval till Elitserien. Detta beroende på att huvudkonkurrenterna är utvecklingslag till klubbar som redan befinner sig i elitserien och som därmed inte kan gå upp. Och seger blev det mot Skirö, efter en riktig rivstart på Zinken med 2-0-ledning efter sex minuter. 3-0 till slut och hygglig chans att ta hem serien när två matcher återstår. I kvalet kommer laget att ställas mot vinnaren i Allsvenskans norrgrupp som är Spånga/Bromsten samt elitseriens jumbo. Två av dessa tre lag är sedan kvalificerade för Elitserien 2024-25. Vi återkommer med mer info kring kvalet när det närmar sig.
11 feb Hammarby-Skirö AIK 3-0 (2-0). Publik: 116 (Zinkensdamms IP). Målen: Malin Ekström, Tova Anderhag Braconier, Saga Frosth Olsson.
Förstärkningar till damlaget
Damlaget, som ju är inne i en stark period i seriespelet, har fått ett par nytillskott under pågående säsong. De som nu kliver i laget är dels Mia Schönning, dels Ida Allberg. Mia har varit i klubben från knatteåldern är född 2007 och tar nu steget upp till seniorlaget. Ida Allberg är född 2004 och har Haga Haninge som moderklubb men har det senaste halvåret spelat collegebasket i USA. Innan dess var hon tre år i BG Luleå.

Tufft i USM för DU19
Hammarbys DU19-lsag spelade omgång 2 i USM 10-11 februari med tre matcher i Åkersberga. Under lördagen råkade Hammarbytjejerna ut för riktiga överhalningar, 23-114 mot Åkersberga och 15-128 mot Malbas. Söndagen blev bättre med seger 55-45 mot KFUM Sundsvall men totalt alltså en seger och två förluster vilket gav en tredjeplats i gruppen.

10 000 till ungdomsbasketen
HIF Basketförening har fått ett stipendium från Hammarby Supporterklubb på 10 000 kr. Stipendiet är riktat till föreningens ungdomsverksamhet. Vill du veta mer om supporterklubben? Längre ner i nyhetsbrevet finns en notis om Hammarbys Supporterklubb – medlemskap är ett fint sätt att stötta Bajens ungdomsidrott.
Bajens Sommaryra 1-2 juni
Årets upplaga av Bajens Sommaryra genomförs 1-2 juni i Brännkyrkahallen. Tävlingen är lite av en säsongsavslutning och har fokus främst på barn och ungdomar.
Bajen Open House på lördag
Hammarby arrangerar gala nu på lördag i lokalen i Skarpnäck (Skarpnäcks Gårdsväg 8E). Många anmälda, vilket borgar för att det ska gå att pussla ihop bra matcher. Matcher från 12.00.

Topp i Diplomserien
Stockholms diplomserie fortsatte under söndagen med omgång 2, hos Botkyrka BK. Hela 37 matcher genomfördes, varav Hammarbyboxare fanns i 17 av dem. Efter omgången hittar vi Bajen i topp i samtliga sammanställningar. Individuellt leder Muhammad Arzish Changezi pojkarnas tävling före Hammarbykollegan Sixten Cedergren. I flickornas tävling toppar Sakina Changezi. I klubbsamanräkningarna Är Hammarby etta i ”Mesta klubb” med 575 poäng, klart före tvåan Haninge BK på 476. I listan gällande ”Bästa klubb” där de tre bästa siffrorna räknas i respektive omgång leder Bajen på 191 poäng strax före Haninge BK på 189. Totalt har 14 klubbar hittills deltagit i årets upplaga av Diplomserien. 

Hammarbyboxarnas matcher:
Bruno Hamberg Hammarby-Jonathan Mussa Fight for Zero 21-22
Hendrik Kask Hammarby-Adam Dabbas Botkyrka BK 23-24
Muhammad Arzish Changezi Hammarby-Micke Musaev Haninge BK 34-32
Özay Kilic Fight for Zero-Nikolaos Vlachos Hammarby 23-22
Sixten Cedergren Hammarby-Ruben Fållsten Haninge BK 32-26
Amir Amyrayev Hammarby-Albin Feka Hammarby IF 21-21
Harry Andersson Hammarby-Davian Belander Väsby BK 24-21
Carl Herlitz Hammarby-Alonso Silva Gonzalez Haninge BK 25-22
Sakina Changezi Hammarby-Melih Efe Yalap Haninge BK 23-20
Love Lindström AIK Boxning-Vinston Pettersson Hammarby 26-29
Jesse Green IF Linnéa-Jonny Jönsson Alm Hammarby 29-23
Muhammad Ehsani Hammarby-Mateo Portillo Botkyrka BK 28-25
Murtaza Rahimi Hammarby-Riad Lahdo Örebro BK 26-25
Ryan Singh Botkyrka BK-Adam Hallander Hammarby 26-28
Yousef Al Hakeem Haninge BK-Taha Hassani Hammarby 27-28
Vincent Cuello Hammarby-Islam Tovmerzaev Botkyrka BK 29-24
Mikael Jakubor Djurgårdens IF-Muhammad Ehsani Hammarby 29-28
Förlust i genrepet
Genrep inför tävlingsmatcherna mot finskt motstånd har blivit något av en tradition. I år var finska mästarlaget HJK inbjudet att möta Bajen och matchen (11 feb) spelades på Nya Söderstadion. Det blev inte direkt någon sprakande tillställning inför 2 906 åskådare men några svar lär de båda tränarna ha fått. Helsingforslaget, som hade en liten klack på plats, kunde till slut vinna matchen med 2-1 efter att ha vänt 0-1-underläge. 
11 feb Hammarby-HJK Helsingfors 1-2 (0-0). Publik: 2 906 (Nya Söderstadion/Tele2 Arena). Målen: 1-0 Mads Fenger (str), 1-1 Topi Keskinen, 1-2 Anthony Olusanya (str). 

Cupmatchen mot Giffarna spelas på Tele2
Hammarbys bortamöte med GIF Sundsvall i cupgruppspelet på herrsidan kommer att spelas på Tele2 Arena. Detta efter att SvFF:s tävlingskommitté hörsammat en begäran från GIF Sundsvall om arenaflytt. Matchen spelas samma dag och tid som planerat, alltså den 26 februari klockan 18.30. Ur biljettköpssynvinkel kommer detta att vara en hemmamatch för Hammarby, dvs Bajen sköter biljetthanteringen. Dock kommer matchen inte att ingå i säsongsbiljetten. Läs mer om biljettköpet här 

Tre landskamper för Lahdo
Hammarbys Adrian Lahdo var uttagen i den P17-landslagstrupp som spelade fyrnationsturnering i La Nucia (Valencia, Spanien). Det blev spel för Adrian i alla tre matcherna som i två av fallen slutade med svensk seger. Matcherna:
6 feb Sverige-Polen 0-4 (0-2). Estadi Olimpic Camilo Cano. Lahdo på bänken från start, inhopp i minut 83.
8 feb Norge-Sverige 0-1 (0-1). Estadi Olimpic Camilo Cano. Lahdo i startelvan och spelade hela matchen.
10 feb Tjeckien-Sverige 0-1 (0-0). CF La Nucia. Lahdo inbytt i minut 62. 

Cernjul matchade mot Filippinerna
Fyrnationsturneringen för F17-landslag i Spanien (Pinatar Arena) avslutades för svensk del med seger i match om tredje pris med 1-0 mot Filippinerna. Hammarby hade två spelare truppen, Carmen Cernjul och Amanda Grahn. Carmen byttes in i andra halvlek medan Amanda förblev på bänken denna gång.
8 feb Filippinerna-Sverige 0-1 (0-0). Publik: ingen uppgift (Pinatar Arena). Carmen Cernjul inbytt i minut 46, Amanda Grahn ej i spel.

Jonna i A-landslagstruppen inför playoff
Sveriges A-landslag på damsidan står inför två playoff-matcher där det gäller att försvara platsen i Nations Leagues grupp A. Motståndare är Bosnien-Hercegovina och matcherna spelas 23 och 28 februari med start på bortaplan. I förbundskapten Peter Gerhardssons trupp återfinns Jonna Andersson från Hammarby. Ytterligare två av förra årets guldhjältar är uttagna, nu dock spelande för andra klubbar. Både Madelen Janogy och Matilda Vinberghar fått förtroendet till dessa båda matcher. 

Stina Lennartsson i U23-landslaget
U23-landslaget inleder 2024 med en landskamp mot Danmark den 25 februari. Matchen har avspark 15.00 och spelas i Marbella på Banus Football Center. Förbundskapten Martin Qvarmans Möller har presenterat truppen och denna gång hittar vi ett Hammarbynamn, nyförvärvet Stina Lennartsson

Smilla Holmberg i truppen mot Danmark och Frankrike
I slutet av februari åker F19/05-landslaget till Alicante för två landskamper mot Danmark och Frankrike. Förbundskapten Anders Bengtsson har nu presenterat truppen på 21 spelare, varav en kommer från Hammarby – backen Smilla Holmberg. Det svenska laget möter Danmark 24 februari. Därefter väntar match mot Frankrike 27 februari.
Samlingen är lagets genrep inför det avgörande kvalet till F19-EM som genomförs i början av april.

Retrotröjor i augusti?
De allra första matcherna i Allsvenskan 1924 spelades den 3 augusti, och detta anses vara startdatum för Allsvenskan. Hammarby var ett av de tolv lagen i denna första allsvenska, som spelades höst-vår. För att fira och hylla den allsvenska starten för 100 år sedan så kommer två hela omgångar av Allsvenskan 2024 – omgång 19 och 20 – att på Svensk Elitfotbolls anmodan vara så kallade jubileumsomgångar där klubbarna i Allsvenskan ombeds att spela i retrotröjor för att hylla historien.
Varje allsvensk klubb kommer spela en hemmamatch under omgång 19 eller 20. Klubbarna bestämmer själva om de vill ta fram en retrotröja och i så fall vilken retrotröja de vill spela i. Klubbarna äger också själva kommunikationen runt detta. Tanken är att varje hemmalag spelar i sin tröja men om de vill, och om färgerna på motståndet tillåter det, så får man även spela bortamatchen i den här omgången i retrotröjan. 
Matcherna i omgångarna är inte datumbestämda ännu men kommer att spelas helgerna 18 och 25 augusti.

Talanglag på damsidan i seriespelet
Det lyckade projektet HTFF (med fullständiga namnet Hammarby Talangfotbollförening Herrfotboll) får nu en motsvarighet på damsidan. Från och med denna säsong har nu den föreningen även ett lag i damernas seriespel, som lite bisarrt nog presenteras med sitt fulla klubbnamn ”Hammarby TFF Herrfotboll” i Stockholms Fotbollförbunds seriesammansättning. Hursomhelst, laget är placerat i Stockholmsseriens Div 5 B och kommer att ha dessa motståndare i seriespelet: 
AK Stockholmsatleterna, BK Träsket, Boo FK, Djurö-Vindö IF, Gustavsbergs IF, IK Makkabi, Järla IF och FK Saltsjöbadens IF.

3-0 för HTFF mot Enskede IK
Hammarby Talangfotbollförening mötte motstånd från Div 2 Södra Svealand i form av Enskede IK under lördagen. Träningsmatchen på Kanalplan inför 76 åskådare slutade 3-0 (2-0) till HTFF.

FUTSAL:
Knappa segrar i SFL
Hammarby hade två matcher med kort mellanrum i Svenska Futsalligan under den gångna veckan. Det blev uddamålssegrar i båda fallen vilket gör att laget hänger med i tabelltoppen, efter 19 omgångar (av 22) är Bajen på tredje plats och kan ägna återstoden av serien åt att vässa formen inför slutspelet. 
11 feb Hammarby-FC Kalmar 2-1 (0-0). Publik: 220 (Eriksdalshallen). Mål HIF: Liridon Makolli 2.
13 feb AFC Eskilstuna-Hammarby 4-5 (2-3). Publik: 78 (Stiga Sports Arena). Mål HIF: Alan Arslan, Adnan Cirak, Peiman Pahlevan Afshari, Omar Ghachem, självmål.

I topp efter storseger
Hammarby vann bortamatchen i RFL Svealand mot New Mill FC med hela 18-2 och återtog därmed täten i serien. Bajen och Södertälje FC har båda 24 av 27 möjliga poäng och målskillnad blir därmed avgörande. En omgång återstår och slutspelsplatsen är klar sedan länge för båda lagen. 
10 feb New Mill FC-Hammarby 2-18 (1-5). Publik: 68 (Björkestahallen). Mål HIF: Rebecca Rolin 5, Natalia Fuentes 4, Jennifer Egelryd 3, Veronica Steen 3, Paloma Grav 2, Mirjana Jovanovic.
Kapell femma i Nordenkampen
Tävlingen Nordenkampen mellan Sverige, Finland, Norge och Danmark/Island avgjordes i norska Baerum 11 feb. Hammarby hade en deltagare, Elias Kapell som gått framåt ordentligt i längdhopp under vintern och fick överraskande en plats efter återbud. Han försvarade väl de svenska färgerna med ett hopp på 730 cm, 7 cm från sitt nysatta personbästa. Elias blev femma av åtta deltagare och bidrog till den svenska segern på herrsidan i sammanräkningen. Sverige kom upp i 138 poäng, Finland var tvåa på 121, Norge trea med 99 och kombinationslaget Danmark/Island hade 85 poäng. 

Tre DM-guld
Hammarbyspelen i Sätrahallen 9-11 februari hade stora startfält och givetvis blev det många intressanta resultat sett med Hammarbyögon. Vi återkommer nästa vecka med en utförligare redogörelse, här nöjer vi oss med att redovisa ett antal DM-medaljer. Tävlingarna hade DM-status i seniorklasserna och för Hammarbys del blev utfallet tre guld, fem silver och två brons. 
DM-guld: Esther Sahlqvist (K 60 m), Filip Herre (M 400 m) och Erik Ehrlin (M tresteg).
DM-silver: Gwen Fagerström (K 200 m), Esther Sahlqvist (K 60 m häck), Ellen Forsell (K vikt), Neo Hall (M 800 m) och Martin Sundberg (M Kula).
DM-brons: Tom Emfel (M höjd, delad tredjeplats) och Matilda Borg (K 400 m).

Åtta till ISM
Inomhus-SM genomförs i Karlstad kommande helg (16-18 februari) och för Hammarbys del finns åtta anmälda. Vår trupp kommer satt bestå av dessa om inget oförutsett inträffar: Ella Johansson (K 400 m), Esther Sahlqvist (K 60 m häck), Grete Ahlberg (K vikt), Jonatan Borg (M 60 m), Markus Moberg (M 60 m häck), Elias Kapell (M längd), Niklas Wall (M längd) och Erik Ehrlin (M tresteg). 

Fyra grensegrar i Turebergs Explosiva #2
Många person- och säsongbästa blev det för Hammarbyidrottare som deltog i Turebergs Explosiva #2 under måndagen (12 feb). En trio grensegrare noterar vi specifikt: Malva Lönn(etta i både F15 60 m häck och F15 kula), Alessandro Mancinella (P15 60 m häck och Jumanne Hackett (P15 kula).
Hemmaseger och bortaförlust i Handbollsligan
Bajen fortsätter att vara mer eller mindre oslagbara hemma men har det lite svårare i bortaspelet. Hemma är man obesegrade denna säsong, enda ”plumpen” är en oavgjord. Veckans två matcher gav följaktligen två hemmapoäng (mot toppkonkurrenten Skövde) men noll borta mot Ystad. Hursomhelst, sammantaget är det rätt tydligt att Bajen etablerat sig som ett topplag i Handbollsligan, facit så här långt är 13 vunna 1 oavgjord och 6 förluster. Sex matcher återstår, fyra av dessa spelas på hemmaplan. Bajen kommer med högsta trolighet tillhöra topp 4 när seriespelet är klart vilket innebär hemmafördel i kvartsfinal. 
8 feb Hammarby-IFK Skövde 34-27 (15-15). Publik: 1 515. Mål HIF: Viktor Ahlstrand 8, Edwin Aspenbäck 5, Henrik Olsson 4, Oliver Wigmark 4, Ludvig Lindeberg 3, Robin Sanderhem 3, Alexander Morsten 2, Martin Dolk 2, Kevin Johansson-Eggan 1, Richard Lindström 1, Anders Wik-Rydberg 1.
10 feb Ystads IF-Hammarby 35-29 (16-14). Publik: 1 420 (Ystad Arena). Målskyttar Hammarby: Edwin Aspenbäck 6, Martin Dolk 6, Oliver Wigmark 6 (3 str), Alexander Morsten 5, Viktor Ahlstrand 3, Kevin Johansson-Eggan 1, Ludvig Lindeberg 1, Josef Pujol 1.

Utklassning i Skärholmshallen
Hammarby var som väntat klart starkare än kögänget Täby HBK när lagen möttes i Dam 2 Öst under söndagen. Bajen mer än dubblade Täbys siffror och har i serien som helhet klart bäst målskillnad. Fortfarande är man dock tre poäng efter ledande Lidingö SK.
11 feb Hammarby-Täby HBK Dam 37-17 (20-9). Publik: 90 (Skärholmshallen). Målskyttar Hammarby: Agnes Rutqvist 9 (3 str), Anna Eriksson 8 (1 str), Erika Lellky 8, Nellie Lind 4, Filippa Ovendal 3, Lovisa Herber 2, Moa Persdotter 2(1 str), Alva Losnedal 1.

Lottat i USM P16
Hammarbys P16-lag tillhör de 20 lag som tagit sig till USM steg 4 och därmed har chansen att bli ett av åtta lag i SM-slutspelet. Lottning har gjorts och Bajen har hamnat i grupp 4:04 som arrangeras av Skånela IF. Förutom arrangörsklubben ställs Hammarby mot dessa lag: IFK Skövde HK 1, IFK Ystad HK och Lugi HF 1. Matcherna spelas 9-10 mars och två lag från gruppen går vidare till USM:s slutspel.
Återtagen serieledning
Kubbandet i damernas Div 1 Stockholm mellan Bajen och Hässelby SK fortsätter. I veckans omgång spöade Hammarby Högdalen borta medan Hässelby fick nöja sig med en poäng mot Salem. Bajen kunde därmed återta serieledningen, man är nu en poäng före Hässelby och sju före trean FBC Sollentuna. Fyra omgångar återstår – detta är spännande!
10 feb Högdalens AIS-Hammarby 3-8 (0-2, 1-3, 2-3). Publik: ingen uppgift (Högdalshallen). Mål HIF: Agnes Burell 3, Andrea Frostenson 2, Agnes Moquist, Ebba Svanholm, Felicia Envall.

Storslagen vändning i herrtvåan
Hammarby mötte i lördags Jakobsbergs IBF i herrarnas Div 2 Stockholm och hade uppförsbacke inledningsvis. Efter två perioder var ställningen 2-4 men i tredje kom Bajen ut med nu energi och vann dessa 20 minuter med hela 6-0. 8-4 till slut alltså. I tabellen har Bajen 7-2-7 i tabellraden och är sjua av tolv lag.
10 feb Hammarby-Jakobsbergs IBF 8-4 (1-3, 1-1, 6-0). Publik: ingen uppgift (Sjöstadshallen). Mål HIF: Emil Thorberg 3, Nicklas Dalbjer 2, Ludwig Blom 2, Robin Rudberg.
Drama in i det sista
Hammarbys lag i Hockeytvåan Östra har rest sig på ett remarkabelt sätt efter jul och är nu, med en återstående omgång, över strecket som innebär fortsatt spel. I veckan handlade det om två matcher i Stora Mossens Ishall, som båda gav trepoängare. I och med det har laget vunnit de sex senaste matcherna och nu blir det en spännande avslutning. Hammarby tar emot Nacka HK i Kärrtorp medan huvudkonkurrenten Göta Traneberg spelar mot Flemingsberg. Matchstart kl 16.00 nu på söndag 18 februari. 
9 feb Hammarby-Lidingö Vikings HC 7-2 (1-1, 1-1, 5-0). Publik: 165 (Stora Mossen). Mål HIF: Jonathan Queckfeldt 2, Christopher Usov 2, Måns Månsson, Lucas Selling, Sammy Andersson. 
13 feb Göta Traneberg IK-Hammarby 1-3 (0-1, 1-0, 0-2). Publik: 150 (Stora Mossen). Mål HIF: William Fällman, Viktor Burman, Melkrer Ferdfelt.

Förlust mot Kallhäll
Hammarbys lag i Damettan Östra fortsättning hade match ute i Kallhäll under söndagen – ett av de lag som i likhet med Bajen tampas om att bli bland de tre främsta. Trots grönvit överlägsenhet vad gäller skott på mål (43-26) kunde norrortsgänget bärga tre poäng och passerade därmed Hammarby i tabellen. Bajen är nu trea med 2-2-2 i tabellraden. Fyra matcher återstår, härnäst väntar jumbon Sundbybergs IK på bortaplan (15 feb) och därefter SHK hemma (18 feb). 
11 feb Kallhälls IF-Hammarby 5-3 (2-1, 1-1, 2-1). Publik: 32 (Kallhälls Ishall). Mål HIF: Nova Gustavsson Nyberg, Felice Rönnlund, Emilija Tuclute.

Gratis inträde för Bajen Fansmedlemmar på söndag
I den avslutande omgången i Hockeytvåan Östra möts Hammarby och Nacka i Kärrtorp. Vid detta möte går medlemmar i Bajen Fans in gratis (i mån av plats). Söndag 18 feb kl 16.00 i hockeytältet vid Kärrtorps IP. 

ÖVRIGT BAJEN:
”Soppen” stöttar ungdomarna
Hammarbys Supporterklubb, förr ofta med smeknamnet ”Soppen” grundades 1953 och är still going strong. Verksamheten numera handlar främst om att stötta Hammarbys ungdomsverksamhet ekonomiskt genom att dela ut stipendier. På hemsidan ser du hur man går med i supporterklubben

BAJEN I TV:
Hammarbyevenemang gör sig bäst i verkligheten men ibland är teve ett bra alternativ. Här är aktuella sändningar med Hammarbyinslag:

SVT sänder Final Four
Hammarby är på herrsidan ett av de fyra lag som gått så långt i Svenska cupen att man kvalificerat sig för ”Final Four”, det vill säga är en av fyra semifinalister som tävlar om titeln i Halmstad Arena 9-10 mars. De lag som gör upp är Amo HK, Hammarby, Ystads IF och Önnereds HK. I semifinal 1 möts Amo HK och Ystads IF och i semi 2 spelar Hammarby mot Önnereds HK. Semifinalerna spelas 9 mars och den 10:e är det final och bronsmatch. SVT kommer att sända samtliga matcher. De tider som gäller är:
9 mars kl 13.30 semifinal Amo HK-Ystads IF
9 mars kl 16.00 semifinal Hammarby-Önnereds HK
10 mars kl 13.30 bronsmatch
10 mars kl 16.00 final


Elithandbollen sänd i Handbollsligan LIVE
Handbollsligan har denna säsong skapat en egen plattform för livestreaming. Det går att skaffa abonnemang för samtliga matcher, för ditt favoritlag eller att köpa enstaka matcher. Läs mer här:

Hammarby i SvenskHockey.TV
Streamingtjänsten Svensk Hockey.TV gör skäl för namnet och sänder mycket som inte går på de stora betalkanalerna. Här hittar du Hammarbysidan som tipsar kommande sändningar:

Friidrottskanalen sänder SM med mera
Svenska Friidrottsförbundet har en streamingkanal som sänder en hel del med Hammarbyintresse, bland annat kommande inomhus-SM-tävlingar. Kolla länken för sändningsschema och hur du ansluter dig
16-18 feb: ISM från Karlstad
24-25 feb: IJSM–IUSM 17 från Örebro
9-10 mars: IUSM 15–16 från Växjö

Viktiga datum