Hammarbyiten

Tjejernas år i år – roddarmadam tog 293:e SM-guldet

Av Magnus Hagström 0703-55 41 77
Bild: HULEBÄCKSGYMNASIET.


Ännu en händelserik Hammarbyvecka är till ända och möjligen tyckte en och annan att det var lite motigt att favoritlaget förlorade cupfinalen i handboll och att A-lagsfotbollen bjöd på ett par missräkningar. Men Hammarby är väldigt mycket bredare än så och i själva verket var detta en av de bättre veckorna under året. 
Vi börjar med att konstatera att klubben kan fylla prisskåpet med ännu ett SM-guld på seniornivå. Detta i form av en mästartitel för Malin Sundström som vunnit SM i roddmaskin på distansen 500 m. Detta är årets andra senior-SM-guld för Hammarby IF som helhet detta år och det 293:e totalt. 
SM-guld på ungdomsnivå blev det också i helgen – tre stycken vid IUSM 15-16 i friidrott där Hammarby dessutom blev bästa klubb. Vidare har vi nu bandylag i Elitserien på både herr- och damsidan tack vare avancemang för damerna efter avslutat kvalspel. Kval att se fram emot finns också i innebandy där damlaget passerade huvudkonkurrenten i sista omgången av Div 1 Stockholm och nu står inför kval till Allsvenskan. 

Förutom nämnda aktiviteter finns i veckans upplaga av Hammarbyiten nytt och noterat från verksamheterna i basket, boule, boxning, futsal, golf, handboll, innebandy, ishockey och rodd. Det svänger om Bajen!

ALLMÄNT:
Historien om Midnattsloppet i aktuella historiepodden
Hammarbys historiska podd fortsätter att beta av år för år. Vi är nu framme vid 1904 och förutom genomgång av detta Hammarby-år blir det mycket friidrott. Podden gästas av Willy Berggren som varit mycket engagerad i Hammarbys friidrott och bland varit med om att skapa Midnattsloppet. Flera härliga anekdoter från loppets historia bjuds! Podden leds som vanligt av Benjamin Thorén med sidekick Magnus Hagström. Poddavsnitten finns länkade från Hammarby IF:s hemsida www.hammarby-if.se.
Elitserien – här kommer vi!
Kvalet till Elitserien på damsidan tog en överraskande vändning i slutskedet. Tre lag kämpade om två platser i en enkelserie och när Hammarby spelat 2-2 mot Sunvära och förlorat med 2-9 mot Spånga Bromsten BK såg det mörkt. Hoppet stod till att SBBK skulle besegra Sunvära med större siffror än 9-2. Alternativt med 8-1 eller 7-0. Och så blev det – Spånga Bromsten vann med 8-1 på söndagen (10 mars) och Hammarby och Sunvära hamnade därmed på samma målskillnad i kampen om andra uppflyttningsplatsen. Tabellplaceringen fick avgöras med parametern ”flest gjorda mål” och då var Hammarbys 4-11 bättre än Sunväras 3-10. Spånga Bromsten och Hammarby går alltså upp, Sunvära SK får lämna Elitserien. Högsta serien 2024-25 kommer därmed bestå av dessa tio lag (om inget hoppar av, det händer lite för ofta): Hammarby, KS Bandy, Mölndal Bandy, IFK Rättvik, Sandvikens AIK, Spånga Bromsten BK, Skirö AIK, Uppsala BoIS, Villa Lidköping BK, Västerås SK. 

Alva Barvaeus i U21-trupp
Hammarbymålvakten Alva Barvaeus är en av de uttagna i den U21-trupp som möter USA:s A-landslag den 19 mars. Matchen spelas på Ruddalen i Göteborg.

Ljusdal ersätter Vänersborg nästa säsong
Kvalet till Elitserien är färdigspelat. Ett av lagen från Allsvenskan, Ljusdals BK, lyckades erövra en plats på IFK Vänersborgs bekostnad. Det andra elitserielaget, IFK Motala, klarade att hålla sig kvar medan allsvenska Boltic får fortsätta i den lägre serien ännu en säsong. Fyra hälsingelag 2024-25 alltså. Sedan tidigare var det klart att IFK Rättvik tvingas lämna högsta serien och att Åby Tjureda gått upp.
Elitserien på herrsidan kommer därmed att bestå av dessa lag: Bollnäs GIF, Broberg Söderhamn IF, Edsbyns IF, Frillesås BK, Gripen Trollhättan BK, Hammarby IF, Ljusdals BK, IFK Motala, Sandvikens AIK, IK Sirius, Vetlanda BK, Villa Lidköping BK, Västerås SK och Åby Tjureda IF. 
35 poäng i baken mot Umeå
Kräftgången fortsätter i Basketettan Herr Norr. På söndagen tog Bajen emot Umeå BSKT som inte heller haft någon bra säsong men var aldrig riktigt nära en vinst. Hammarby har nu 3/19 i vunna/förlorade och får göra upp med AIK Utveckling om sistaplatsen, de har också tre vinster hittills. Lagen möts 24 mars kl 16 i Vasalundshallen.
10 mars Hammarby-Umeå BSKT 70-105 (21-29, 19-28, 16-26, 14-22). Publik: 115 (Farstahallen). Poäng HIF: N Kelly 21, A Hakla 16, M Kiersz 15, O Naimj 7, C Nordell 4, L Kempter 3, N Esse Hyvönen 2, M Madani 2.
Årsmöte och klubbmästerskap 23 mars
HIF Bouleförenings årsmöte hålls lördagen den 23 mars i Liljeholmshallens ”Mötesrum”, Mejerivägen kl 10.00. I samband med årsmötet arrangeras också klubbmästerskap i ”lägg” och ”Skytte” samt individuell final dit Ben Gröndahl och Stefan Berg kvalificerat sig.
Sex vinster hos DIF
Hammarby hade boxare i tio av matcherna när Djurgården Box Open genomfördes 9 mars. I sex av dem blev det vinst och därmed förlust i återstående fyra. Hammarbyboxarnas matcher:
M Ungdom B 54 kg:Ali Zaheer Changezi-William Krüth, Haninge BK 3-0
M Ungdom B 57 kg: Salman Millberg-Wilton Perez Fjeld, Haninge BK 1-2
M Ungdom B 63 kg: Lionel Silva-Milad Feeli, Djurgårdens IF 0-3
M Ungdom B 63 kg: Zenit Klinga Nordblom-Anton Delin Strand, Stockholms AIF 1-2
M Ungdom B 70 kg: Tyrehll Nyambok-Simon Naaman, Botkyrka BK 3-0
M Junior B 71 kg: Stefan Petkovic-Albin Renman, Sundsvalls BK 3-0
M Junior C 67 kg: Vilgot Froste-Alexander Hallberg, Djurgården 3-0
M Senior C 71 kg: Jamar Omar Ali-Mauricio Maldonado, Djurgården 2-1
M Senior C 92 kg: André Grueso-Mathtat Befai, Botkyrka BK 0-3
M Senior A: 60 kg: Abbas Mohevi-Awaz Shakuri, Stockholms AIF 3-0

Tio till Diplom-SM
Årets Diplom-SM avgörs nu till helgen (16-17 mars) i Eriksdalshallen. Hammarby har anmält tio unga boxare. De som ska försvara våra färger är:
Herr Diplom A: Muhammed Ehsani (52 kg), Adam Hallander (54), Vinston Pettersson (63), Taha Assani (66), Vincent Coello (86).
Herr Diplom B: Sixten Cedergren (36), Lorenz Yenidogan (48),Mohammed Arzish Changezi (52)
Herr Diplom C: Harry Andersson (28)
Dam Diplom C: Sakina Changezi (32)

Hammarbyare i topp i Diplomserien
Stockholms diplomserie omgång 3 genomfördes i Skarpnäck den 10 mars. Efter omgången konstaterar vi att det är Bajen i topp i den individuella sammanräkningen både bland pojkar och flickor. I pojkarnas sammanställning toppar Sixten Cedergren. Där har vi även fajters pp sjätte plats (Vinston Pettersson) och nionde (Adam Hallander). I flickornas avdelning toppar Bajens Sakina Changezi. I klubbsammanräkningarna är Hammarby etta i ”Mesta klubb” och tvåa i ”Bästa klubb”. 
Matcherna med Hammarbyboxare i Skarpnäck:
Antonio Garcia Narva BK-Carl Herlitz Hammarby IF 27-27
Josef Alderi Vårby BK-Hendrik Kask Hammarby IF 26-25
Nikolaos Vlachos Hammarby IF-Linus Karlsson BK Örnen 26-32
Adam Hallander Hammarby IF-Hamza Gasmi Vårby BK 30-28
Özay Kilic Fight for Zero-Edvind Britz Hammarby IF 29-21
Cornelius Hjertén Norman Hammarby-Mikael Jakubor DIF 24-29
Muhammad Ehsani Hammarby IF-Jesse Green IF Linnéa 27-30
Sebastian Berntsson AIK-Jonny Jönsson Alm Hammarby IF 30-23
Mihajlo Gladanac Väsby BK-Vinston Pettersson Hammarby 30-30
Mohamed Alkhodr Eskilstuna-BK Bruno Hamberg Hammarby 28-22
Albin Feka Hammarby IF-Amir Amyrayev Hammarby IF 26-24
Yara Ayoub Knivsta Boxning-Sakina Changezi Hammarby IF 23-29
Vincent Coello Hammarby IF-Albin Feka Hammarby IF 27-23
Sixten Cedergren HIF-Robin Jacobsen Knivsta Boxning 32-28
Imran Khan Haninge BK-Sakina Changezi Hammarby IF 23-27
Julia Roddars ribbträff.
Julia Roddars skott träffar klockrent i ribban. Foto: BENJAMIN THORÉN.
0-0 i cupderbyt
Strax över 1 800 åskådare var på plats på Kanalplan när tävlingssäsongen inleddes med cupgruppspel; Hammarby mot Djurgården. De fick se en match med två ansikten – Hammarby ägde den första halvleken medan Djurgården kom tillbaka starkt i den andra. Inget av lagen lyckades dock förvalta respektive övertag i mål och då blir det ju 0-0. Hammarby hade ett par ribbträffar och stod för en stark forcering i slutet av matchen och får väl sägas vara närmast segern. I den andra gruppspelsmatchen vann AIK över KIF Örebro med 2-1 och för Hammarbys del gäller nu att man besegrar AIK på Skytteholm kommande helg – annars blir det svårt att försvara cuptiteln från 2023. 
9 mars Hammarby-Djurgården 0-0. Publik: 1 806 (Hammarby IP).

Träningsförlust mot Häcken
Det började verkligen inte bra för Hammarby i den publikfria herrträningsmatchen mot BK Häcken på Gothia Parks konstgräs. Redan efter en kvart ledde hemmalaget med 2-0. Bajen fick vartefter bättre kontroll på motståndet och kunde i 64:e minuten reducera via ett hörnmål. Nahir Besara slog hörnan och Shaquille Pinas nickade in bollen. Fler mål blev det inte och nu väntar ytterligare ett par snabbt arrangerade träningsmatcher. Nu på fredag (15 mars) möter laget både Sandvikens IF och IFK Göteborg i Tele2 Arena. Förstnämnda match startar kl 13.00, den andra har kickoff 16.00. Båda spelas utan publik men sänds i Discovery.

Bazoumana Touré ansluter från ASEC Mimosas
Den ivorianske yttern Bazoumana Touré är har skrivit på för Hammarby, efter att klubben nått en överenskommelse med ASEC Mimosas. Kontraktet sträcker sig över fem år. ”Bazou” är 18 år och kommer direkt att ta upp konkurrensens i Hammarbys A-trupp. 

1-1 för Carmen och Sverige i EM-kvalet
Sveriges F17-landslag har inlett EM-kval 2 i ett gruppspel som genomförs i Norge. Det svenska laget, med Hammarbys Carmen Cernjul i laget, inledde med match mot Wales som slutade 1-1. Carmen var i startelvan och byttes ut i minut 89.
11 mars Sverige F17-Wales F17 1-1 (1-0). Publik: ingen uppgift (Österhus Arena). Carmen Cernjul i spel från start, utbytt minut 89.

Fem i F16-truppen
F16/08-landslagets förbundskapten Lotta Hellenberg har tagit ut 23 spelare till Tournoi Nations i Frankrike (Vendeé) i slutet av månaden. Inte mindre än fem av dessa kommer från Hammarby! Vi bidrar med Roos HuitzingSally NylénKlara AhnbergInés Lorenius och Doris Petz
Sverige spelar i trelagsgrupp mot Portugal och Japan och har dessförinnan också en träningsmatch mot Mexiko, som deltar i den andra gruppen. Efter gruppspelet avslutas turneringen med placeringsmatch. 
Den 25 mars spelas träningsmatchen mot Mexiko. Gruppmatcherna har datumen 27 mars (Portugal) och 29 mars (Japan). Och därefter blir det alltså placeringsmatch 31 mars. 

Förlust i Victoria Cup
Hammarbys andra gruppspelsmatch i Victoria Cup (Stockholms-DM) slutade med förlust 0-2 mot Lindhagen FF (10/3 på Hammarby IP inför 40 åskådare). De fyra lagen i gruppen har nu vunnit en match vardera och allt avgörs i sista omgången där Hammarby ställs mot Djurgården. Det mötet spelas den 17 mars kl 15.00 på Kanalplan. 

FUTSAL:
Semifinalklart efter storseger
Hammarbys lag i Regionala Futsalligan är kvar i kampen om SM-titeln. Detta efter att man besegrat Torslanda IK i kvartsfinalen, med till slut klara siffror. Bortavinsten med 1-0 följdes upp hemma i helgen med tydliga 6-0. Nu väntar semifinaler FC Rosengård som blev tvåa i RFL Götaland. Lagen möts i två matcher, Bajen har förmånen som högre rankat att avsluta matchserien hemma. Mötet i Malmö spelas 16 mars kl 13.30 (i Stadions sporthall). Hammarbys hemmamatch har när detta publiceras ännu ej fått dag och klockslag.
9 mars Hammarby-Torslanda IK 6-0 (1-0). Publik: 120 (Eriksdalshallen). Målen: Jennifer Egelryd 2, Paloma Grav, Mirjana Jovanovic, Natalia Fuentes, Rebecca Rolin.

3-0 i första kvartsfinalen
Herrlaget i Svenska Futsalligan är framme vid kvartsfinal och den inleddes med seger för Hammarbys del. I helgen mötte man Norrköping Futsal Klubb i en matchserie bäst av tre och vann med 3-0 hemma i Eriksdal. Nästa match spelas 17 mars i Mässhallen, Norrköping. 
9 mars Hammarby-Norrköping Futsal Klubb 3-0 (1-0). Publik: 233 (Eriksdalshallen). Målen: Liridon Makolli, Sayyed Amin Mossavi, Peiman Pahlevan Afshari.
Tre guld vid USM inomhus i 15-16-årsklasserna
Det blev sju medaljer och ett stort antal poängplatser (SM-poäng ges till placeringarna 1-6) vid IUSM 15-16 som arrangerades i Telekonsult Arena, Växjö, 9-10 mars. Detta var ungefär som förhandstipsen baserat på årsbästan, inga skrällar alltså men tveklöst ett tecken på att Hammarby stadigt får fram talanger i sin verksamhet. Tre guld noterar vi och av dessa stod Gwen Fagerström för två efter suveräna insatser i F15 60 m och 200 m. Hon blev även silvermedaljör i F15 längd efter en centimeterstrid som hon gick förlorande ur. Guldmedalj också till Benjamin Wilkinson i P16 stav. Alessandro Mancinella blev silvermedaljör i P15 60 m häck och bronsmedaljer gick till Albin Wolgast i P16 vikt och Ricky Wahlberg i P16 kula. 
Poängplatserna togs av Alma Eklöf (femma i både F15 vikt och kula), Emmy Lindblom (fyra F15 vikt), Felix Camarstrand (sexa P16 tresteg), Jonatan Borg (femma (P15 200 m), Jumanne Hackett (femma P15 kula, dessutom nytt klubbrekord), My Lindberg (femma F16 60 m häck), Ricky Wahlberg (P16 höjd) och Theodor Håkansson (femma i P16 60 m häck och sexa stav)
Medaljsammanfattning:
Guld:
 Gwen Fagerström F15 60 m (7,86 – 21 hundradelar före tvåan) samt i F15 200 m på tiden 24,58 (nytt klubbrekord). Benjamin Wilkinson P16 stav (422 cm, nytt personbästa)
Silver: Gwen Fagerström F15 längdhopp (548 cm – en cm efter ettan). Alessandro Mancinella P15 60 m häck.
Brons: Albin Wolgast P16 vikt (16,25 m, nytt personbästa och klubbrekord). Ricky Wahlberg P16 kula (13,65 m – nytt personbästa). 

Bästa klubb i IUSM 15-16!
Vi kompletterar infon från Inomhus-SM 15-16 i Växjö med det trevliga beskedet att Hammarby blev bästa klubb enligt den poängräkning friidrotten använder vid SM-tävlingar (poäng till placeringar 1-6). Hammarby samlade ihop flest poäng med 14 närmast före Malmö AI, 13, och IF Göta, 10. Vilket innebär Hammarby var bästa föreningen på detta IUSM sedan poängräkningen infördes 2018. I tävlingen SM-Pokalen, som bygger på detta poängsystem, avancerade Hammarby till sjunde plats. I den tävlingen har Bajen 82,63 poäng och är strax efter Hässelby SK och lite före Spårvägens FK. 

Grete tia i Europacupen
Grete Ahlberg
 var en av de landslagsuttagna som tävlade i Europacupen i kast som genomfördes i portugisiska Leiria 9-10 mars. Detta var Gretes andra utomhustävling i år och bästa kastet nådde 65,64 m – halvmetern från säsongsbästanoteringen. Detta räckte till tionde plats i tävlingen. 

Ivar vinnare med nytt klubbrekord i Örebro
Ivar Janson
 tävlade och vann i klassen P15 1000 m i Tybblelundsspelen i Örebro 9 mars. På en tid (2.50,23) som är nytt klubbrekord i åldersklassen P14.

Klubbrekord i Vintersportspelen
Ett stort antal Hammarbyungdomar i tävlingsklasserna PF13 tävlade i Vintersportspelen i Rosvalla Multihall i Nyköping under helgen 9-10 mars. Mängder av bra resultat förstås, personbästan och fina placeringar. Vi nöjer oss med att nämna ett nytt klubbrekord i P13 kula där Hugo Junestad blev trea med 9,78 m som bästa stöt. Detta är nytt klubbrekord i P12.
Årsmöte 19 mars
HIF Golfförening har utlyst årsmöte. Detta kommer att äga rum tisdagen den 19 mars kl 18.00-20.00 i Gula villan vid Kanalplan. 
Ny cupfinalförlust
För andra året i följd spelade Hammarby cupfinal och även denna gång blev det knapp förlust. Förra årets hemma-bortamöte med IFK Kristianstad var nu ersatt med en ”Final Four”-modell med semifinaler och final under en helg i Halmstad Arena. Efter ett tufft möte med Önnered som slutade med tvåmålsöverläge väntade Ystads IF i finalen. Det började inte bra – efter de tre inledande shootout-straffarna startade matchen med skånsk ledning 3-1. Och Ystad trummade därefter på medan Hammarby stod för tekniska fel och svaga avslut. Men vid 9-3 började Bajen hitta mer rätt och kunde gå ikapp – och förbi. 11-10 till Hammarby i det här läget gav de många nedresta Hammarbyfansen vittring om guld. Men Ystad kom tillbaka och var därefter i ledning under resterande delen av matchen. Medan Bajen fick slita rätt hårt för varje mål gick det betydligt lättare för Ystad. 
9 mars cupsemifinal Hammarby-Önnereds HK 32-30 (17-17). Publik: 1 764 (Halmstad Arena). Målskyttar Hammarby: Edwin Aspenbäck 8, Oliver Wigmark 6, Martin Dolk 5 (3 str), Ludvig Lindeberg 4, Henrik Olsson 3, Viktor Ahlstrand 2, Alexander Morsten 2, Kevin Johansson-Eggan 1, Robin Sanderhem 1.
10 mars cupfinal Ystads IF-Hammarby 33-32 (16-14). Publik: 2 087 (Halmstad Arena). Målskyttar Hammarby: Martin Dolk 9 (7 str), Henrik Olsson 5, Edwin Aspenbäck 4, Ludvig Lindeberg 4, Oliver Wigmark 3, Alexander Morsten 3, Kevin Johansson-Eggan 3, Robin Sanderhem 1.

…men damerna vidare i cupen 2024-25
Parallellt med slutmatcherna i cupen 2023-24 pågår de tidiga mötena i Svenska cupen 2024-25. I omgång 2 på damsidan ställdes Hammarby mot Division 1-laget Täby HBK och lyckades vinna 26-20. Detta betyder att laget kommer att få spela slutkval i maj, mot antingen Skånela eller Huddinge.
8 mars Hammarby-Täby HBK 26-20 (14-11). Publik: 74 (Eriksdalshallen). Målskyttar Hammarby: Agnes Rutqvist 7 (1 str), Mikaela Johansson 7, Emily Thompson 4, Anna Eriksson 3, Filippa Ovendal 2, Clara Bascuas 1, Lovisa Herber 1, Nellie Tillå.

Nionde raka segern i Dam 2 Öst
Uppflyttning till Division 1 är nu mycket nära för Hammarbys damer. I 21:a omgången körde man över mittenlaget Skogås med 19 måls marginal och har nu bara ett hinder kvar, Gurraberg HK i sista omgången. Med tanke på målskillnaden skulle en poäng räcka – Lidingö SK kan då inte komma i kapp – men det troliga är väl att Bajen vinner mot ännu ett mittenlag. Matchen spelas lördag 16 mars kl 16.00 i Gustavsbergs sporthall. 
10 mars Hammarby-Skogås HK 33-14 (15-5). Publik: 50 (Skärholmshallen). Målskyttar Hammarby: Agnes Rutqvist 7, Mikaela Johansson 7, Anna Eriksson 6, Erika Lellky 3 (1 str), Sarah Westerberg 3, Lovisa Herber 2, Emily Thompson 2, Clara Bascuas 1, Moa Persdotter 1, Filippa Ovendal 1.

P16 ute ur USM
Hammarby hade ett lag framme vid steg 4 för P16, som spelades 9-10 mars. Bajens grupp spelade sina matcher i Vikingahallen i Märsta. Det blev fyra förluster för de grönvita som därmed är ute ur USM. Hammarbys matcher: Skånela IF 26-27, IFK Ystad 27-30, Lugi 22-29, IFK Skövde 23-31. Nu står hoppet till lagen i F14, P14 och P18 som fortfarande är kvar i turneringen och alltså kan nå slutspelet. 
Kvalplats grejad i sista omgången
Lite överraskande blir det Hammarby som tar hem damernas Div 1 Stockholm och därmed får kvala till Allsvenskan. Bajen var tvåa i serien inför sista omgången och var piskade att vinna sista matchen samtidigt som Hässelby SK tappade poäng i hemmamötet med FBI Tullinge. Och så blev det – Bajen gjorde sitt borta mot Täby FC samtidigt som HSK fick nöja sig med oavgjort i sin avslutningsmatch. Båda lagen hade därmed 52 poäng i sluttabellen, Hammarby vinner på snäppet bättre målskillnad (fem mål). Nu väntar alltså kval till Allsvenskan, vi återkommer med info kring detta.  
9 mars Täby FC-Hammarby 4-7 (2-4, 2-2, 0-1). Publik: ingen uppgift (Hägerneholmshallen). Mål HIF: Andrea Frostenson 3, Agnes Burell, Ida Torbjörner, Felicia Envall, Dina Eklöf.

Vinst mot Järfälla
Herrarnas Div 2 Stockholm är inne i slutfasen. För Bajens del kommer det att sluta med placering 4-8, just nu är laget femma. I helgen stärkte man läget något via en gedigen seger mot en av kollegorna i mittenskiktet. Seger mot Järfälla Bele IBK gör att laget nu har 10-2-8 i tabellraden. Två omgångar återstår. 
9 mars Hammarby-Järfälla Bele IBK 6-3 (3-1, 1-2, 2-0). Publik: ingen uppgift (Sjöstadshallen). Målen: Nicklas Dalbjer 2, Gustaf Arbell, Oscar Eriksson, Emil Thorberg, Dylan Jonsson.
Vinst i kvalserien
Damlaget kvalar just nu för att behålla platsen i Damettan Östra. Efter inledande förlust mot SDE blev det seger på bortaplan mot Kallhälls IF. Serien består av fyra lag, förutom de nämnda ingår också Järna SK och lagen möts hemma och borta. 
10 mars Kallhälls IF-Hammarby 2-6 (1-2, 0-2, 1-2). Publik: ingen uppgift (Kallhälls Ishall). Mål HIF: Linn Mattsson 2, Linnea Strandfeldt 2, Clara Matchett, Sigrid Jason.
SM-guld för Malin Sundström i Mölnlycke
Tredje och sista deltävlingen i inomhus-SM i rodd avgjordes i Mölnlycke 9 mars. Hammarby hade en deltagare, Malin Sundström, i klassen Dam 500 m. Klassen samlade fem tävlande och Malin blev etta. Hon besegrade denna gång svåraste konkurrenten Henrietta Högberg från Kungälvs RK och bärgade därmed SM-titeln. 

Hanna Pingry föreslås till omval
HIF Roddförening håller årsmöte och nu har föreningens valberedning lämnat sitt förslag till styrelse. I detta föreslås den sittande ordföranden Hanna Pingry att väljas på nytt. Hela förslaget och andra årsmöteshandlingar hittar du här
ÖVRIGT BAJEN:
Beckford omvald som BF-ordförande
Supporterföreningen Bajen Fans höll årsmöte den 12 mars i Gula villan vid Kanalplan. Mötesdeltagarna valde att ge valberedningens förslag förtroende vilket bland annat innebär att Marcus Beckford fortsätter som föreningens ordförande.

BAJEN I TV:
Hammarbyevenemang gör sig bäst i verkligheten men ibland är teve ett bra alternativ. Här är aktuella sändningar med Hammarbyinslag:

Elithandbollen sänd i Handbollsligan LIVE
Handbollsligan har denna säsong skapat en egen plattform för livestreaming. Det går att skaffa abonnemang för samtliga matcher, för ditt favoritlag eller att köpa enstaka matcher. Läs mer här:

Cupen hos Aftonbladet
Aftonbladet sänder Hammarbys match i Svenska cupen i fotboll mot AIK nu på lördag
Lördag 16 mars kl 15.00 Gruppspel Svenska cupen AIK-Hammarby (Sportbladet)

Träningsmatcher i Discovery
Herrlaget i fotboll spelar två träningsmatcher på samma dag, med olika uppställningar förmodar vi. Det är nu på fredag dom dessa matcher spelas och Discovery+ sänder båda.
Fredag 15 mars kl 13.00 Hammarby-Sandvikens IF (Discovery+)
Fredag 15 mars kl 16.00 Hammarby-IFK Göteborg (Discovery+)

Hammarby i SvenskHockey.TV
Streamingtjänsten Svensk Hockey.TV gör skäl för namnet och sänder mycket som inte går på de stora betalkanalerna. Här hittar du Hammarbysidan som tipsar kommande sändningar:

Viktiga datum