Hammarby IF

Mångsidig träning bäst för unga talanger

Bilden: Moderatorn Urban Rybrink med Staffan Olsson, Anja Näslund, Christer Malm och Anna Marinko.

Som uppvärmning inför fotbollsderbyt mellan Hammarby och AIK anordnade Hammarby IF (som vi tidigare envisades med att kalla ”Alliansföreningen”) den tredje Hammarbykonferensen i hotellet vid Globen. Den här gången var temat Barn- och ungdomsidrott.

Huvudföreläsare var Christer Malm, professor vid Institutionen för samhällsmedicin och rehabilitering vid Umeå universitet, som i sin föreläsning berättade om vad forskningen kommit fram till när det gäller barn och ungdomars utveckling inom idrott.

Utan att gå in på detaljer så var föredraget en duktig sågning av de ledare som inbillar sig kunna plocka ut framtida talanger i ung ålder. Dessutom redovisade han den korta listan med fördelar med att specialisera sig i väldigt ung ålder, och den oändligt långa lista med fördelar att vänta med att välja en idrott och istället fortsätta med flera olika.

Även de övriga talarna och paneldeltagarna var i princip inne på samma spår. Rauno Juustovaara,  utbildare vid RF Sisu, som bland annat arbetat med en mängd blivade NHL-spelare inom MoDo Hockey, Staffan Olsson, presentation onödig, Anna Marinko, tidigare lagläkare för Hammarby Damfotboll i nära 20 år samt Hammarby Rugbys Anja Näslund, underströk ur sina perspektiv det som Christer Malm inlett dagen med.

Hammarbykonferensen är en återkommande konferens med olika teman, som är till för Hammarby IF:s 20 medlemsförening att fritt delta i. Syftet är, förutom att bilda deltagarna, även att knyta Hammarbyare närmare varandra. I vardagen är våra olika föreningar ganska isolerade ifrån varandra och det vill huvudföreningen motverka.

Viktiga datum